«Razom for Ukraine» увійшов у ТОП-10 благодійних фондів України за версією журналу Forbes

Благодійний фонд «Razom for Ukraine» посів 8 місце у списку ТОП-50 благодійних фондів України за версією авторитетного журналу Forbes Ukraine. «Від забезпечення військових тактичною медициною до відбудови громадянського суспільства та популяризації української культури у світі — «Razom for Ukraine» став символом допомоги та надії» — йдеться в матеріалі видання.

Експерти та аналітики журналу Forbes склали рейтинг за кількістю залучених коштів фондами за 2023 рік на основі фінансових звітів організацій. Перше місце традиційно посів український мілітарний фонд «Повернись живим», який зібрав 4 млрд. 678 млн. грн. Також до першої 10-ки потрапили: «Карітас України» (3032 млн. грн.), «100% життя» (2647 млн. грн.), «Фонд Сергія Притули» (2146 млн. грн.), «KSE Foundation» (1696 млн. грн.), «AICM Україна» (1650 млн. грн.), «Альянс громадського здоровʼя» (1520 млн. грн.), «До України з любовʼю» (1297 млн. грн.) та «Право на захист» (1286 млн. грн.). Благодійний фонд «Razom for Ukraine» автори рейтингу визначили як «гуманітарний», який зібрав у 2023 році 1 млрд. 406 млн. грн.

Автори рейтингу виділили фонд «Razom for Ukraine» у спеціальну рубрику «Вибір редакції Forbes Ukraine» та присвятили одну сторінку журналу інформації про фонд: 

«До повномасштабного вторгнення фонд працював, як волонтерська організація з річним бюджетом у $200 000. Проте вже в перший рік війни обсяги зборів зросли до $88 млн. Основна частина цих коштів була витрачена на забезпечення тактичної медицини: аптечки, медичні рюкзаки, турнікети та евакуаційний транспорт. Це стало можливо завдяки швидкій реакції команди «Razom for Ukraine» на нові виклики, пов’язані з війною. Від початку повномасштабного вторгнення фонду вдалося зібрати, переважно у США, понад $139 000 000 допомоги для України. За цей час фонд передав сотні тонн засобів тактичної медицини, медичних препаратів та медикаментів, тисячі, рацій, радіостанцій, пікапів, генераторів, портативних зарядних станцій, планшетів, павербанків та інших речей українським захисникам, службам надзвичайних ситуацій, лікарням і госпіталям.

З лютого 2022 року фонд розширив свою діяльність, створивши раду директорів та п’ять ключових напрямків, серед яких:

Heroes — підтримка військових тактичною медициною, засобами зв’язку та евакуаційним транспортом;

Health — допомога медичним закладам та лікарням України;

Relief — розвиток громадянського суспільства через надання грантів;

Advocacy — захист інтересів України за кордоном;

Culture — популяризація сучасної української культури у світі через освітні та мистецькі ініціативи.

Джерела фінансування фонду різноманітні. Серед них — понад 220 000 американських донорів, що регулярно підтримують фонд малими сумами, а також великі корпоративні донори, внески яких іноді перевищують $1 млн. Окрім того, «Razom for Ukraine» отримує гранти від міжнародних посольств та фундацій.

Фонд став важливим інструментом підтримки українського суспільства у надзвичайно складний період. З початку війни він активно працює на передовій допомоги військовим та цивільним. Завдяки донорській підтримці, «Razom for Ukraine» вже зумів закупити сотні тисяч одиниць критично важливого медичного обладнання, а також евакуаційний транспорт для поранених.

Особливо варто відзначити зусилля фонду в адвокації інтересів України за кордоном. Це не лише допомога на політичному рівні, але й організація культурних та волонтерських ініціатив, які дозволяють світові побачити Україну у її сучасному, динамічному розвитку.

«Razom for Ukraine» не просто реагує на виклики війни, але й закладає фундамент для відбудови країни у майбутньому. Робота у напрямку Relief з відновлення громадянського суспільства є важливим кроком до створення нової України — сильної, демократичної та успішної.

Фонд продовжує активно збирати кошти та розширювати свою діяльність, залучаючи ще більше партнерів та донорів з усього світу. Кожен внесок, кожна допомога — це маленька перемога на шляху до великої перемоги України».



/* */