БФ “Разом для України”, НУОЗ України імені П. Л. Шупика та навчальний центр “ЕЛІНГ” підписали меморандум

“Разом до нових стандартів медицини” – під таким гаслом розпочали свою співпрацю організації. Нарешті ця плідна та продуктивна співпраця призвела до підписання меморандуму. Від Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика його підписав ректор, професор, академік НАМН України Вʼячеслав Камінський, від БФ “Разом для України”   виконавча директорка Евеліна Курілець, а від ГО “НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ЕЛІНГ” Голова Правління Оксана Попова.

Меморандум має на меті встановлення взаємовигідної співпраці у сфері освіти та наукових досліджень, для підвищення рівня знань та практичного досвіду українських лікарів, медиків та науковців.

Також партнерство має сприяти розвитку медичної освіти та наукових досліджень, підтримці студентів та науково-педагогічного складу Університету імені П. Л. Шупика, організації спільних освітніх та наукових проєктів і програм.

“Для фонду “РАЗОМ” дуже важливо інвестувати зібрані ресурси в ґрунтовні речі, такі як освіта українських лікарів, що базується на кращих світових практиках. Тому нам дуже приємно мати серед партнерів один з кращих закладів охорони здоров’я в Україні, яким без сумніву є Університет імені П.Л. Шупика” – поділилась виконавча директорка БФ “Разом для України” Евеліна Курілець.

Раніше організації, за підтримки ще одного партнера – MedGlobal, вже мали досвід плідної співпраці. Влітку 2024 року вони провели спільний триденний воркшоп “Огляд ультразвукової діагностики (POCUS) і вдосконалена інтерпретація ультразвукових зображень”. 

На осінь заплановано проведення 10-денного навчання для слухачів та викладачів НУОЗ України  імені П. Л. Шупика спрямованого на інтеграцію до навчального процесу Університету результатів проєкту “Невідкладна ультразвукова діагностика при травмах, отриманих внаслідок бойових дій”. Провайдером цього курсу є ГО «Навчальний центр ЕЛІНГ».

Результати роботи, напрацьовані в межах реалізації проєкту, будуть опрацьовані спеціалістами Університету та Навчальним центром та залучені до створення стандартів з невідкладного УЗД при бойовій травмі.



/* */